maanantai 26. lokakuuta 2009

BIS2 Lahden pentunäyttelyssä

Wohoo!

Päivitys: Viralliset tulokset ja kuvat löytyvät täältä.

Boris heilutti iloisesti häntäänsä ja vakuutti siinä sivussa upealla ulkomuodollaan Lahden pentunäyttelyn tuomarit. Rotunsa paras, ryhmä kahden voitto saivat hienoksi jatkokseen Best In Show -kilpailun kakkossijan! Ilmeisen harvinaista herkkua mustaterriereille kaikenkaikkiaan. Kyllä jännitti ja tuntui samalla todella hienolta!
Kirsti taituroi lauantaina kolmisen tuntia kärsivällisen Boriksen turkin kimpussa ja taikoi pörröturkista viimeisen päälle komistuksen. Ja kun Kirsti sai vielä ajoittain hajujen valtakuntaan eksyneen mustiksemme liikkumaan mustiksille haasteellisissa pienissä ja melko liukkaissakin kehissä omaan loisteliaaseen tyyliinsä, niin mitäpä sitä sitten oikeastaan voi muuta tuomareilta odottaa. Kauniita ja komeita koiria oli toki liikkeellä muitakin, mutta musta komistus ja alati heiluva häntä eivät voineet jättää ketään kylmiksi. Upeaa Boris!

Päivä oli pitkä; normaaliaikaan siirtyminen antoi tunnin tasoitusta. Aamuyhdeksältä lähdettiin liikkeelle ja takaisin Hämeenlinnaan saavuimme puoli seitsemän aikaan. Boris jaksoi hienosti koko päivän eikä osoittanut väsyn merkkejä edes finaalikehässä.

Näyttelypaikka oli Kirstille entuudestaan tuttu; kauppakeskus Sykkeen parkkihalli Lahden ydinkeskustassa. Parkkihallit tuovat ainakin itselleni mieleen pimeän, kylmän, betonikolossin, jossa on korvia huumaava kaiku. Osittain olettamukseni osoittautuivat pahasti ennakkoluuloisiksi; Lämmintä oli liiankin kanssa ja valot kuin leikkaussalissa. Betonia ja kaikua oli ihan oletusten mukaan; mutta näköjään siihenkin tottuu. Ei sitä turhan usein tule vietettyä seitsemää tuntia putkeen parkkihallissa ;-) Nyt kannatti.

Tosin - ainakin omasta mielestäni - tunnelman kannalta olisi tietysti ollut vielä parempi, etteivät kanssakilpailijat ja muu yleisö olisi rynnännyt ulos oman koiran pudottua kisasta. Nyt loppuhuipennusta olivat todistamassa näyttelyroudarit, tuomarit ja kymmenen BIS-kehässä esiintyneen koiran handlerit ja omistajat eli pyöreästi sellaiset 30 henkeä. Näin noviisina tuli mieleen, että yleisöystävällisyyteen voisi kyllä tässäkin lajissa panostaa. Onhan kyseesssä sentään anglosaksisin termein Dog Show. Järjestelyt toimivat muuten hienosti, mutta tilankäyttö olisi voinut olla parin hehtaarin kokoisessa hallissa vieläkin tehokkaampaa; kehät olivat suurille koirille auttamattomasti liian pieniä ja käännökset liukkaalla betonilla monille liian jyrkkiä.

Toinen pikku miinus tulee saniteettitiloista. Valtaosa näyttelyväestä on yleensä kauniimman sukupuolen edustajia ja meille miehille ei henkilökohtaisten tarpeiden suorituspaikkojen osalta muodostu ongelmaa. Ongelma syntyy vasta kun vessat tulvivat viiden sentin kerroksen vettä pöntöistä ja lattiakaivoista. Siinä kelluu sitten yhtä sun toista... Ja naisten vessaan kahden kilometrin jono....
Mutta yhtä kaikki, hieno päivä. Spinnulla taisi vaan olla kotosalla turhankin tylsä päivä...

Tästä jatketaan seuraavaksi vuoden päänäyttelyllä Suomessa; Messukeskuksen perinteinen vuosittainen Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyt kisataan joulukuun alkupäivinä. Ei oteta turhia paineita, mutta Juniori ja/tai Pohjoismaiden Juniorivoittaja -09 kalskahtaa kyllä aikas komealta. Höh, kunhan mennään viihtymään yhdessäolon merkeissä ja lemmikkiemme seurasta nauttimaan! Kiitos Kirstille vielä kerran! Kyllä ammattilainen on aina ammattilainen! Tsekkaa myös Kennel Zornoin uutissivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti