Borishttp://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI17938/09&R=327

C.I.B POHJ MVA FI MVA NO MVA SE MVA DK MVA TK1 TK2 HK1 JK1 EK1 BH Zornoi Graf Boris

Rotu: Venäjänmustaterrieri, uros
Syntymäpäivä: 30.1.2009
Strategiset mitat: 50 kg, 74 cm


Jokaisella koiraharrastajalla on varmasti ollut joskus se "elämänsä koira". Eihän sitä koskaan tiedä, mutta ainakin toistaiseksi - ja yhtään muita koiruleitamme väheksymättä - sillä paikalla istuu, seisoo tai makaa tilanteesta riippuen, venäjänmustaterrieri Boris.

Boris on kaikkea sitä mitä uskoakseni koiralta voisin odottaa; hyvätapainen, rehti, uskollinen, rauhallinen, luotettava ja ah, niin rakastettava! Iso kiitos kuuluu tietysti rakkaalle vaimolleni Sarille, jonka koulutustaidot ovat tehneet Boriksesta juuri mainitun kaltaisen. Ei Boris älyn jättiläinen ole, mutta se on taatusti luotettava, suora ja äärimmäisen ahne ruualle, joten se on hyvin motivoitunut treenaamaan ja toimimaan ohjaajansa kanssa - kunhan palkka-asiat ovat kunnossa. Sellainen joukkueen luottopelaaja, jonka voi tilanteessa kuin tilanteessa heittää kentälle ja tietäen että homma toimii. Boris innostuu helposti ja sen motivoimisessa ei ole ollut koskaan ongelmia.

Boris on matkustanut paljon, tehnyt paljon, osallistunut, ollut mukana, nähnyt maailmaa ja missä ikinä sen kanssa olemmekin liikkuneet - on Boris saanut ihailua ja ihastusta osakseen. Ja me olemme sitten saaneet paistatella siinä samassa ihailun auringonpaisteessa. Boriksen kanssa on helppo liikkua missä tahansa.

Boris on käytöksellään sekä toisia koiria että ihmisiä kohtaan osoittanut sellaista lempeyttä ja rohkeutta, ettei kenellekään ole varmasti jäänyt epäselväksi miten upeasta luontokappaleesta Boriksessa on kyse - muutamat lajitoverit ovat joskus testanneet Boriksen luonteen lujuutta, mutta niissäkin tapauksissa Boris on osoittanut, että mistään tossukasta ei todellakaan ole kysymys. Olen sanonut tämän useasti ennenkin, mutta sanon sen taas kerran: Maailma olisi varmasti parempi paikka, jos jokaisella ihmisellä olisi oma Boriksensa!

Zornoi-kennelin kasvattajalta Kirstiltä olemme saaneet valtavati tietotaitoa Boriksen koulutukseen ja kädestä pitäen apua mm. trimmaamiseen. Kirsti on esittänyt Borista useissa näyttelyissä ja ollut tekemässä näyttelytrimmiä. Parempaa tukea ei voisi kuvitella! 

Boriksen saavutuksia:
 • Luonnetestattu erinomaisin pistein +188.
 • Suorittanut Palveluskoiraliiton BH-käyttäytymiskokeen hyväksytysti.
 • Palveluskoirakokeissa I-luokan koulutustunnukset JK1 (jälki), HK1 (haku) ja EK1 (etsintä).
 • ALO-luokan koulutustunnus TK1 tottelevaisuuskokeissa.
 • AVO-luokan koulutustunnus TK2 tottelevaisuuskokeissa.
 • Kansainvälinen, Pohjoismaiden, Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan muotovalio
 • Suomen Mustaterrierit ry:n erikoisnäyttelyn voittaja vuosina 2011, 2012 ja 2015
 • Suomen Mustaterrierit ry:n Vuoden pentu -palkinto 2009
 • Suomen Mustaterrierit ry:n Paras käyttökoira -palkinnot 2010-13 ja 2015
 • Suomen Mustaterrierit ry:n Vuoden mustaterrieriuros - palkinnot vuosina 2010-12 ja 2015
 • Suomen Mustaterrierit ry:n Paras Suomessa syntynyt -kiertopalkinto vuosina 2010-12 ja 2015
 • Suomen Mustaterrierit ry:n Paras TOKO-koira 2013
Vuoden mustaterrieri -tittelit myöntää Suomen Venäjänmustaterrieri ry. näyttely- ja käyttötulosten perusteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti