Spinnu

FI MVA TK1 TK2 Gaeltacht Órga Diarmuid
http://bit.ly/oKmWVZ

Rotu: Vehnäterrieri, uros
Syntymäpäivä:  16.5.2006
Strategiset mitat: 20 kg, 50 cm


Irlantilaisten talonpoikien tuulen ja sateen pieksämistä pihoista rotta- ja vahtikoiran virasta polveutuva vehnäterrieriuros Spinnu on ensimmäinen koiramme ja se johtaakin itseoikeutetusti (tai ainakin luulee johtavansa) koiralaumaamme. Vehnäpullamme sai nimensä jo ennen kuin saapui Vesilahdelta; nimen keksi Sari ja hyvinhän nimi hänelle sopii - vauhtia riittää.

Spinnu on ystävällinen kaikkia kohtaan, mutta ei kuitenkaan ylitsevuotavan sellainen. Tervehtii iloisesti ja tutustuu, mutta se siitä sitten. Spinnulla on kuitenkin asennetta mitä ikinä tekeekin; se on rohkea ja utelias ja on varmasti ensimmäisenä puolustamassa laumaansa. Tiettyyn pisteeseen asti tietenkin. Luonnetestissäkin on käyty ja pisteitä ropisi mukavat 159 kappaletta. Spinnu oli myös ensimmäisiä MH-luonnekuvauksessa käyneitä vehniä Suomessa. Tuubiin meni sekin keikka.

Spinnun kanssa on harrastettu näyttelyitä ja erityisesti tokoa, jossa on tullut mukavasti menestystä. Isomman menestyksen tiellä on ollut vain se  seikka, että tuoksujen maailma saa vehnäherramme melkoisen helposti valtaansa. Nuuh, nuuh! Spinnu on arvioitu näyttelyissä Suomen muotovalion tittelin arvoisesti ja tokossa on sekä TK1 että TK2 koulutustunnukset plakkarissa. Eve on siirtynyt Spinnun ohjaaksi ja erinomaisella menestyksellä: kaksi ykköstulosta on jo tulos-sarakkeessa ja erinomainen avauskisa kakkostuloksella. Ja meriittilistalla on myös yksi Match Show BIS -voitto! Sekin Even esittämänä.

Spinnulla on tukuittain lempinimiä kuten Spinkke, Mr. Andersson, Pinnu, Spinkku, Mr. Spinky, pullapinnunen ja parhaan keksi Sarin kummipoika Sami. Jääköön se nyt tässä kuitenkin mainitsematta... ;-)

Ai niin, mitä virallinen nimi tarkoittaa? Gaeltacht tarkoittaa Irlannin iirin kielistä aluetta, Òrga = kultainen (väri) ja Diarmuid on iirin kielinen versio englantilaisesta Dermott-nimestä.

Way to go, Spinnu!!!

Motto: Citius, altius, fortius!


Haa, olen sittenkin pystykorva! Jännä juttu: tässä kohtaa pitää aina tehdä mahtiloikka..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti