sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Esineruutua treenaamassa ja kehätoimitsijaksi opiskelemassa

Olimme viikonlopun mökillä ja allesigneerannut osallistui lauantaina sekä sunnuntaina Satakunnan kennelpiirin järjestelmälle kehätoimitsijakurssille. Tavoitteena oli suorittaa hyväksytysti kurssin loppukoe ja saada harjoittelulupa lopullista pätevöitymistä varten.

Sari hoiti varsinaisen "mökkeilyn". Mökkikeikka osoittautui loistavaksi ja haastavaksi esineruututreenien kannalta. Haasteelliseksi radan teki erittäin kivinen maasto, jossa ainakin kaksijalkaisen on melkoisen hankala edetä. Boris sisäisti hyvin lähellä olevien esineiden etsimisen ja löytämisen, mutta vähänkin kauempana olleet esineet vaativat vielä vahvistuksen hakemista ohjaajalta.

Boris etsi metsään piiilottua varvastossua. Etsintä, löytäminen ja luovutus sujuivat mallikkaasti, varsinkin kun palkkiona oli tarjolla toinen toistaan mehevämpiä lihapullia.

Spinnu jäi vaihtoaitioon terassille ja äänestä päätelleen motivaatio päästä mukaan oli enemmän kuin kohdallaan. Borksen jälkeen oli Spinnun vuoro. Spinnun toko-liikkeet ja etsintä sujuivat suuren innostuksen ja korkean motivaation merkeissä. Ei halunut  "isoveikka" jäädä kakkoseksi. Taas oli mukava touhuta poitsujen kanssa.

Ai niin, se loppukoe. Se meni läpi pistein 24/30 p. Eli sitten vaan vaaditut viisi harjoittelukertaa plakkariin. Sitouduin sekä kirjoittavaksi että pyörittäväksi toimitsijaksi suomi, ruotsi ja englanti aksenteilla. Ehkä tuo pyörittävän rooli vaikuttaisi houkuttelevalta. Täytyy sanoa, että kun muut kurssilaiset olivat kymmeniä ellei satoja näyttelyitä tahkoinneita kasvattajia, niin meikäläisen koepiste/näyttely olisivat olleet ylivoimaisesti parhaat. Mutta hyvä näinkin. Kehätoimitsija rooli on itseasiassa huomattavasti laajempi sekä vastuiden että velvollisuuksien osalta kuin ensinäkemältä uskoisi. Voisi sanoa karrikoidusti, että pyörittävä kehätoimitsija on kehätoiminnan toimitusjohtaja ja tuomari arvostelutoiminnan asiantuntija. Jos kehätoimitsija ei ole tehtäviensä tasolla homma seisahtaa saman tien.

Hyvä kurssi ja avarsi mm. näyttelyiden järjestämisen tietämystä huomattavasti.

Voi olla, että tässä käy samalla tavalla kuin aikoinaan kun oli tekemässä lehteä Raumalla; sen jälkeen ei ole tullut luettua lehteä enää lehtenä, vaan ensin pitää katsoa miten se on tehty!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut kehätoimitsijakurssin läpäisemisestä !

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos. Olipa taas mukava touhuta koiraharrastuksen parissa!

    VastaaPoista