perjantai 18. joulukuuta 2009

Taas toivotus Hyvän Joulun, taas toivotus Hyvän Joulun...

Terps!

Messarista ei siis tullut mainittavampaa menestystä, mutta viis siitä sillä muuten reissu oli onnistunut ja oli mukava nähdä tuttuja koiraharrastuksen ympäriltä. Alek teki hyvin positiivisen vaikutuksen; hieno ja ystävällinen mustis!

Muutama työ- ja koulukaverikin tuli bongattua siinä samalla! Toivottavasti Raminin fläteillä ja Sadun briardilla oli parempi suksee kehässä kuin meillä!

Ensimmäinen kalenterivuosi Boriksen kanssa alkaa olla lopuillaan. Ja kuten tapana on, lienee aika tehdä jonkinlainen välitilinpäätös menneestä vuodesta. Vielä vuosi sitten minulla (Sarilla kylläkin) ei käynyt edes mielessä että hankkisimme toisen koiran. Spinnuun olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä ja olin moneen kertaan ihmetellyt miten sitä on ylipäätään tullut toimeen ilman ihmisen parasta ystävää?! Sarilla oli kytenyt mielessä ajatus nimeenomaan mustaterrieristä ja hän tunsi Kirstin jo aikojen takaa edellisen "koiraelämän" ajoilta.

Minua ei loppujenlopuksi tarvinnut kovin paljoa ympäri puhua kun maaliskuussa kävimme ensimmäistä kertaa katsomassa tammikuun lopussa syntyneitä mustis-pentuja. Ja täytyy sanoa, että Kirstin koirat tekivät vaikutuksen! Kyllä tällainen on saatava itsellekin! Rouva Fortunankin avustuksella valinta osui lopulta Borikseen, jonka nimeä mietittiin pitkään ja hartaudella. Lukemattomien "joo, tää se on"-päätösten jälkeen nimi ehti vaihtuakin moneen kertaan ennenkuin Borikseksi lopulta nimetty karvapallo kotiutui Käikälään maaliskuun lopulla.

Boris oppi melko nopeasti sisäsiistiksi, otti oman paikkansa (ja venyttää sitä aika-ajoin Spinnun tontille kun toinen on niin ylitsevuotavan kiltti ja pitkäpinnainen... Lue: auttamattoman nössö) ja pala palalta valloitti kaikkien sydämet. Varsinkin minun, sillä yhteiselon alku ei ollut välillämme sieltä helpoimmasta päästä. Mutta kuten hyvä ystävyys, tämäkin "suhde" kehittyi ja kehittyy vähitellen sitä mukaa kun olemme oppineet tuntemaan toisiamme. On vaikea uskoa tarinoita ongelmakoirista kun saa elää tällaisen upean ja hienokäytöksisen yksilön kanssa. Voin tähänastisen kokemuksen perusteella lämpimästi suositella mustaterrieriä rotuna, mutta sillä varauksella että ylihelppoa sohvasyliperunaa halajavalle jokin muu rotu saattaa olla sopivampi ;-)

Mutta sitten katseet kohti tulevaisuutta. Boris menetti pentuturkkinsa heti messarin näyttelyn jälkeen ja näyttää kolmen millin siiliturkissaan erehdyttävästi iiiisolta suursnautserilta sillä erotuksella että turkin sisältä paljastui aikamoinen rimppana ;-) Noh kesään mennessä on hyvä treenata vähän muskeleita niin itselle kuin Boriksellekin. Seuraavan kerran näyttelykehiin hypättäneen vasta tuoreen nurmen jo vihertäessä, mutta hakutreenit varmaan jatkuvat Sarilla heti vuodenvaihteen jälkeen.

On tullut aika kiittää. ISOT erityiskiitokset Kirstille neuvoista, tuesta, trimmeistä, Boriksen esittämisestä jne. ! Kiitokset kaikille uusille mustistuttavuuksille! Vietetään kaikki erittäin mukava Joulu ja pidetään hauskaa lemmikkiemme kanssa!

Ja vielä kaikille yhteisesti ja erikseen:

 HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2010!

Toivottavat Sari, Marko, Tuomas, Julia, Karoliina, Eveliina, Boris ja Spinnu

PS. Joulujärjestelyt voi antaa luottamuksella nelijalkaisten hoidettavaksi:

http://www.youtube.com/watch?v=AUtPKbMwnRo

1 kommentti:

  1. Meillä taisi menestys messarissa jäädä vieläkin laihemmaksi. Karvaton kultainen kun sai ensin H:n ja sitten EH:n. Flättejä ei oltu edes ilmoitettu (toista kun ei edes näyttelyyn kannata viedä kun HYL tulee heti ;).

    Mutta rauhallista vuoden vaihdetta ja joulua myös sinne suunnalle.

    VastaaPoista