keskiviikko 8. joulukuuta 2010

TOKOssa jälleen ykköstulos!

Itsenäisyyspäivän aattona Sari ja Boris kisasivat Satakunnan Kanakoirayhdistyksen järjestämässä tottelevaisuuskokeessa Porin Harmaalinnassa. Lämmitetty ja siisti (vaikkakin erittäin kaikuinen) halli tarjosivat hyvät puitteet. Pohja oli kumimattoa, joka kuulemma saattoi märkänä olla liukas, mutta hyvin näyttivät koirakot pysyvän tälläkin alustalla pystyssä. Noutokapula tosin saattoi kimpoilla ihan minne tahansa...

Voittaja- ja erikoisvoittajaluokkien jälkeen Spinnu pääsi ensimmäisenä kehään. Hyvien tuoksujen häiritsemä kisa eteni mukavasti aina hyppyyn asti, jossa Spinnu kiersi esteen. Zero points. Tuomarin mukaan intoa oli, mutta keskittymisen kustannuksella. 140 pistettä, II tulos ja yhdeksän koirakon joukossa 5. sija. Sellainen perusrutiinisuoritus, joka olisi hypyn onnistumisella ja pienellä keskittymislisäyksellä hyvinkin saattanut kääntyä ykköstulokseksi. Tästä osoituksena kokonaisvaikutuksesta saatu yhdeksikkö!

Koe eteni erinomaisesti aikataulussa ja alokasluokka pääsi ajallaan radalle. Luoksepäästävyydessä tuomarilla "ei huomatettavaa", joten siitä täysi kymppi. Ja paikallamakuu on Boriksella todella pomminvarma liike (tai liikkumattomuus); yksi nopea vilkaisu sivulle ja sitten 2 minuuttia herkeämätöntä kontaktia ohjaajaan! Hienoa! Yleensä niin suoritusvarmat seuraamiset menivät ajoittain haahuiluksi täyskäännöksissä ja tuloksena 8 (kytkettynä) ja 7,5 pinnaa (taluttimetta). Jäävät liikkeet kärsivät niinikään ajoittaisesta keskittymisen puutteesta ja taisipa kaksoiskäskykin olla tarpeen nollan välttämiseksi: 7 maahanmenosta ja 6 seisomisesta seuraamisen yhteydessä.

Luoksetulo olikin sitten takuuvarmaa Borista, täysi kymppi. Tällä Boris sai mukavasti vauhdikinkin ajoissa pois eikä Sarilla ollut vaaraa jäädä jyrän alle. Estehyppy oli ilahduttava yllätys; erittäin varma ja terävä suoritus tarjoili täyden kympin. Kokonaisvaikutus sekin hyvä 8,5. Eli pistemäärä yhteensä 170,5 ja komea ykköstulos! Tulospalvelua ei varsinaisesti kisan aikana ollut, joten sijoituksesta tai pistemäärästäkään ei ollut tarkkaa tietoa ennen palkintojenjakoa. Arvelimme Sarin kanssa, että ehkä siellä ykkös/kakkostuloksen rajamailla oltaisiin. Koirakko yksi toisensa jälkeen kävi noutamassa kilpailukirjansa tulosjulkistuksen yhteydessä, mutta Sari&Boris odotti sitkeästi vuoroaan. Kulunutta fraasia siteeratakseni: hoppee ei oo häppee! Toinen sija, pysti kotiinviemisiksi! Wohoo! Sari oli erityisen tyytyväinen tulokseen; TK1 on enää yhden ykköstuloksen päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti