sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tokoilemassa AVO-luokassa

Sari ja Boris ottivat taasen mittaa TOKOilun kisakehässä - ja nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Janakkalan koirakerhon järjestämä kisa vietiin läpi Turengissa. Luokassa kilpaili 12 koirakkoa.

Ensimmäisessä osiossa eli paikalla makuussa oli poikkeavuutena alokasluokkaan minuutin pidempi aika ja ohjaajat ovat koiralta piilossa. Liike sujui Borismaisen viileään tyyliin täysin pistein, vaikka vieressä oli kaksi narttukoiraa kummallakin puolella.

Seuraaminen taluttimetta -liikkeessä alku oli epämääräistä haahuilua ja vaikka suoritus loppua kohti paranikin, tuloksena seitsemän pistettä. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä annettu kaksoiskäsky pudotti pisteet samantien pohjalukemiin, ei kuitenkaan nollille eli 6 pistettä.

Luoksetulossa pysäytys meni sen verran pitkäksi, että siitäkään ei kuutta pistettä enempää herunut.

Seisominen seuraamisen yhteydessä noudatti samaa kaavaa kuin edellinen, mutta tällä kertaa etenemistä ei käskyn jälkeen tapahtunut aivan yhtä paljon kuin edellisessä liikkeessä. Tuloksena kahdeksan pistettä.

Noutamisessa olikin sitten sekoilua oikein urakalla. Jo noutokäskyn yhteydessä Boris lähti liikkeelle ennen käskyä ja napattuaan noutokapulan leikki kapulla sillä seurauksella, että kapulan toinen pää livahti kaulapannan alle! Sehän sekoitti sekä ohjaajan, että koiran. Sari ei huomannut että kapula oli jäänyt "jumiin", vaan luuli että se on Boriksen kidassa. Pakkohan se oli sieltä noutaa, sekä koira että kapula. Nollilla oltiin jo siinä vaiheessa.

Jos ei ollut onni myötä edellisessä, tilanne seuraavassa Kauko-ohjaus -liikkeessä oli jo jämäkkää toimintaa. Yksi ainoa ohjausliike jouduttiin vahvistamaan kaksoiskäskyllä, joten pisteet olivat sen mukaiset: 9.

Lopussa ei sitten aivan kiitos seissyt, sillä estehyppy sujui epävireisesti. Käskyllä hyppy homma vielä eteni, mutta Boris kääntyi hypyn jälkeen niin vinoon, ettei takaisinhyppy enää onnistunutkaan, vaan uudella käskyllä Boris kiersi hyppyesteen. Tuomarikin oli sitä mieltä, että "aivan liian kapea este noin isolle koiralle..." ;-) Hyvä jäniskevennys. Nolla pistettä kuitenkin.

Jos oli koe vuoristorataa, niin viimeinen arvosteltava osio, Kokonaisvaikutus, oli täysi kymppi. Jälleen tuomarin sanoin: "Erittäin hienoa nähdä, kuinka iso koira tekee täysillä ja innokkaasti töitä. Pientä viilausta vaille ja menestys on taattu!"

Kokonaispisteet olivat lopussa 127 ja kolmostulos. Sijoitus 9/12. Ensimmäinen kisa on aina ensimmäinen kisa uudessa luokassa, joten tästä on suunta vain ylöspäin.

Boriksen emä Doris oli myös kisaamassa ja nappasi kolmannen ykköstuloksensa komein pistein. Koulutustunnus TK2 on tosiasia! Onnittelut Dorikselle ja Kirstille!

I wanna keep it cool!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti