sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tositoimiin MH A-toimihenkilönä

A-toimihenkilö eli testinohjaaharjoittelut lähtivät käyntiin viikonloppuna Porvoossa Kerry- ja Vehnäterrierikerho ry:n perinteisessä kevätkuvauksessa. Sää oli lähes kesäinen koko viikonlopun, joten olosuhteet olivat enemmän kuin kohdallaan.

Testinohjaajan (TO) tehtävä on kuvauksen aikana:


  • ohjeistaa avustajat ja katsoa, että kaikki ovat paikoillaan
  • huolehtia järjestäjän kanssa yleisön ohjaamisesta
  • ohjeistaa koiranohjaajaa koko kuvauksen ajan (poikkeuksena ensimmäinen osio, jolloin avustaja ohjeistaa koiranohjaajan)
  • huolehtia, että osa-alueiden välillä on aikaa vähintään kaksi minuuttia
  • tarkistaa, että koiralla on ei-kuristava sileä nahkainen tai tekstiilinen kaulapanta, ei muovilukkoa
  • pitää mukana varatalutinta (noin 1,8 metriä pitkä) ja noin metrin pituista sileää luistavaa liinaa (ei lukkoa, ei lenkkejä) 
Itseni lisäksi mukana oli luonnollisesti varsinainen, virallinen TO sekä toinenkin TO-kokelas. Aloitimme niin, että varsinainen TO ohjasi ensimmäisen koirakon ja sen jälkeen minä hyppäsin kuskin paikalle. Valitettavasti kaksi nuorta vehnää keskeyttivät molemmat Ääniherkkyysosiolle, joten niistä en saanut harjoittelumerkintää. Loput pari koiraa suorittivat kuvauksen loppuun. Oma suoritukseni ei tosiaan vielä ollut hääppöinen; liikaa muistettavia asioita ja kun niitä yrittää pitää kaikkia mielessään, tilanne meni jo. Eri skenaarioita eri osioissa on runsaasti ja jokaiseen on oma toimintamallinsa ja ohjeensa. Ja vielä pitää pitää huolta siitä, että koiran ohjaaja pysyy koko ajan mukana, kuvaajat näkevät haluamansa ja vielä mennään määritellyin aikaintervallein eri osioissa. Suorittamiseksihan se menee ja koiranluku jää valitettavasti lapsipuolen asemaan. Iltapäivällä oli vielä yksi poisjäänti kun koiranohjaajalla ei ollutkaan alkuperäistä rekisteritodistusta mukanaan.

Noh, seurasin sitten tarkkaan Saijan (toinen TO-kokelas) - joka oli selkeästi valmiimpi tapaus - ohjausta ja siitä oli valtavasti apua. Lisäksi sain välittömästi kuvaajilta todella hyvää palautetta mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja miten homma etenee. Kiitos siitä heille!


Olin majoittuneena perinteiden mukaisesti Tukkilan tilalle ja sain jälleen saman huoneen kuin viimeksi. Mukava paikka kertakaikkiaan! Illalla käväisin Porvoossa visiitillä, kiertelin vanhassa kaupungissa ja kävin syömässä. Yöpaikkaan palattuani tein vielä tuttavuutta pihalla vapaana olleen Lotte-aasin kanssa, joka on todella sosiaalinen tapaus. Perheen tyttären (joka toimi tilapäisesti perheen ollessa matkoilla paikan emäntänä) mukaan se on kuin koira ;-) Lämmin illan päätteeksi aittasaunan. Mahtavan leppeät löylyt jälleen kerran!


Sunnuntaina aloitettiin klo kahdeksan jatkettiin ja Saijalle kärkeen viisi koiraa. Anu ohjasi vielä yhden koirakon ja loput neljä jäi minulle. Homma meni tällä kertaa huomattavasti paremmin. Ainoastaan aaveilla oli muutama juttu; koirakko jäi ohjeistamatta irrottaa koira ja toisella en tuonut aaveita riittävän lähelle koirakkoa. Mutta opiksi on jälleen otettu ja sain palautetta, että kehitystä tapahtui hyvin nopeasti. Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan seuraaviin kuvauksiin!


Kiitos kaikille toimareille, keittiölle, Anulle, Saijalle, Riitalle ja Heidille! Nähdään jälleen ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti