maanantai 3. elokuuta 2015

Hat trick! Ei kaksi ilman kolmatta... Ja kolmas(kin) kerta toden sanoi!

Boris teki sen taas!!! Kahden ja puolen vuoden näyttelytauolta mustisukkeli tulee ja näyttää nuoremmille mallia. Tätä ei vieläkään voi oikein uskoa todeksi. Kyllähän me tiesimme millainen show-koira Boris osaa olla ja ottaa yleisönsä (ja sen tuomarin), mutta emme kyllä tällaiseen menestykseen uskoneet.

Boris tuli ja voitti kolmannen erikoisnäyttelynsä. Ensimmäinen tuli vuonna 2011, toinen 2012 ja nyt siis 2015. 2014 erikoisnäyttelyä ei järjestetty ollenkaan. Boris oli sunnuntaisen erikoisnäyttelyn ylivoimaisesti vanhin koira. Seuraava oli lähes kaksi vuotta nuorempi. Mutta kokemushan tuo varmuutta ja vaikka Boriksen askel ei ehkä aivan yhtä lennokas ole enää kuin parhaimmillaan, siinä on voimaa uhkuvaa karismaa, itsevarmuutta ja lihasmassaa, erinomaiset kulmaukset, loistavat liikkeet ja ulkomuototuomari Irina Poletaevan sanoin "täydelliset silmät"! - (tuomarikolleegiossa kuultua). Sitä ei tarvitse esittää vaan se esiintyy ja jopa vielä pitää siitä. Pienistä puutteista huolimatta siinä on sitä jotakin, niin ulkomuodollisesti kuin erityisesti luonteessakin. Sen ei tarvitse koskaan haastaa ketään eikä rähjätä, sillä se tietää omat vahvuutensa.

Virolaisen tuomarin Marko Lepasaaren linja oli muissa luokissa tullut jo varsin selväksi - koirat olivat kilpailuluokassa melkeinpä poikkeuksetta säkäkorkeuden mukaisessa järjestyksessä. Mutta sitten valioluokassa kaikki muuttui...

Jo valioluokan voitto nosti ihokarvat pystyyn ja se meidän himoitsemamme Paras Käyttökoira -titteli oli jo sillä kuitattu. Ja kun vielä PU-kehässä Sari ja Boris poimittiin heti kättelyssä letkan kärkeen ja juoksutettiin komean kierroksen päätteeksi ykköspaikalle, olivat kyyneleet jo lähellä. Kyllä niitä yleisössäkin näkyi.Uskomaton suoritus. Eikä tarinalle oikeastaan muunlaista  loppua olisi voinut kirjoittaakaan. ROP-kehä näyttikin enemmän muodollisuudelta: molemmilta edestakaisin liikkeet, pari kierrosta ympäri ja ROP-ruusuke Sarin käteen. Sari tuuletti hienosti ansaittua - vaikkakin täysin yllättävää - voittoa.

Erikoisnäyttelyn 2015 ROP, Paras käyttökoira ja Paras Suomessa syntynyt uros -kiertopalkinnot palasivat jälleen kotiin.

Kolea ja tuulinen päivä sai kirkkaimman mahdollisen paisteen osaksemme! Minä, Sari ja Kirsti olimme enemmän kuin puulla päähän lyötyjä! Eihän tässä näin pitänyt käydä. Se vain ei tuntunut sopivan minkään todennäköisyyden puitteisiin. Nipistäkää mua, nipistäkää...!

Illalla nauttiin asianmukaiset eväät
Alkosta haettiin voittoskumpat ja mansikoita, Borikselle herkkuateria ja pehmolelu palkinnoiksi upeasta esiintymisestä. Uskomaton koira, uskomaton... Ei tuollaista tule enää ikinä omalle kohdalle - se on varma.

Ensi vuonna uudestaan? Jokohan sääntöjä muutetaan Boriksen vuoksi? Aika näyttää...1 kommentti:

  1. Very good post. I absolutely appreciate this website.
    Thanks!

    VastaaPoista