tiistai 5. helmikuuta 2013

Boris ja Kobe jalostustarkastettu

Vietimme sunnuntaipäivän Sarin kanssa koiramaisissa merkeissä Klaukkalassa järjestetyssä tuomarikollegiossa ja samaan aikaan järjestetyssä jalostustarkastuksessa.

Päivän avaukseksi Harry Tast kävi tuomarikokelaiden kanssa rotumääritelmän läpi kohta kohdalta. Hän korosti erityisesti sitä, että rotumääritelmä on uusi ja sen mukaan rotu on aivan toinen kuin mikä se oli vaikkapa 20 vuotta sitten. Hän korosti myös, että kyseessä on edelleen työkoira ja esimerkiksi trimmauksen tulee olla koristelematon eikä mitään veistoksellisuutta tule hyväksyä. Paljon keskustelua herätti yllättäen häntä ja turkin laatu.

Irina Poletaeva jatkoi koulutusta kuvien kera. Lopulta päästiin itse asiaan eli koearvosteluihin, joita tosin edelsi vielä jalostustarkastus, jonka suoritti Harry Tast.

Sekä Kobea että Borista "Suositellaan jalostukseen ulkomuodon osalta: Kyllä"

Tuomarikollegiossa näyttökokeen ja koearvostelun vastaanottivat Harry Tast ja Irina Poletaeva. Virallisena valvojana Marianne Holm. Kolmesta kokelaasta kaksi läpäisi seulan ja näin leivottiin kaksi uutta ulkomuototuomaria venäjänmustaterrierille; Elena Ruskovaara ja Markku Kipinä.

Olipa taas hienoa jubailla mustisihmisten kanssa. Kertakaikkisen mukavaa väkeä!!!

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti