sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Uudet ja tulevat pätevyydet

Kevät on valmistautumisen aikaa koiraharrastuksessa ja kevään odottelua. Omalla kohdallani se tarkoittaa paitsi aktiivista eläinystäviemme fyysisestä kunnosta huolehtimista (lenkkejä lisätään ja tehoja nostetaan sopivasti), myös omien valmiuksien parantamista. Kun Sari keskittyy omien koiriemme kouluttamiseen, minä jatkan toimitsija-urallani eteenpäin.

Osallistuin viikko sitten Lahden Käyttökoira ry:n järjestämälle Koetoimitsija 2 - PK-kokeet -kurssille. Ja loppukokeen hyväksytty suorittaminen antaa mahdollisuuden hakea pätevyyttä Palveluskoiraliitolta. Alunperin harrastusseuramme Hämeenlinnan Kennelkerho lähetti minut Koetoimitsija 1:lle, joten samasta osoitteesta saamani puollon myötä myös varsinainen pätevyys on enää hakemuksen lähetystä vaille valmis. Olen siis käytettävissä kokeesta vastaavan toimitsijan tehtäviin!

Toinen (parin päivän sessio) on parin viikon kuluttua Sastamalassa kun Kennelliitto järjestää MH-toimitsija B-toimihenkilö -kurssin. Kurssin hyväksytysti suoritettuaan (loppukokeen läpäistyään) hakijalla on mahdollisuus pätevöityä MH-kuvauksen B-toimihenkilöksi. MH-kuvauksen urapolku on neliportainen ja päätyy ylituomarin oikeudet omaavaan MH-kuvaajan koulutusputkeen. C-pätevyys on jo plakkarissa, joten luonnollinen jatkumo on tietysti A-toimihenkilö, joka antaa oikeuden toimia testinohjaajana. Sen jälkeen voi aloittaa harjoittelun A-kurssille.

B-taitoja pääsee heti lähes verekseltään harjoittelemaan (lopullinen pätevöityminen vaatii vähintään 40 koiran MH-kuvauksessa B-toimihenkilönä harjoittelun) mustisten ja dalmisten yhteisessä kuvauksessa toukokuussa Mouhijärvellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti