sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Match Showssa Kaupunginpuistossa

Vietimme sunnuntaisen iltapäivän Match Shown merkeissä. Hämeenlinnan koirakenttäyhdistys ry järjesti Shown perinteisessä Kaupunginpuistossa kesäteatterin kupeessa hiekkakentällä. Eve pesi ja trimmasi Spinnun edellisenä iltana ja samalla Kobe sai saksilla siistimiskierroksen omaan turkkiinsa. Kylläpä ne näyttivät taasen niin hienoilta! Eve on kehittynyt aimo harppauksen trimmaajan taidoissaan.

Suunnitelmissa oli, että Eve esittäisi Spinnun veteraaniluokassa (poikkeuksellisesti jo 7-vuotiaat pääsivät veteraaneihin), Boriksen isoissa koirissa ja minulle jäisi Koben esittäminen niinikään isojen koirien luokassa.

Olimme paikalla hyvissä ajoin, joten muiden koiruuksien katsasteluun jäi mukavasti aikaa poitsujen odottaessa vielä Caddyssa. Tuttuja näkyi muutama, mutta mikään yleisön vetonaula ei Show näyttänyt olevan; väkeä oli paikalla suhteellisen harvakseltaan. Karkeasti arvioiden ehkä maksimissaan 70-80 koiraa.

Puolen tunnin odottelun jälkeen päästiin asiaan. Eve aloitti hetimmiten Spinnun kanssa veteraanikehässä ja minä odottelin Koben & Boriksen kanssa isojen koirien aloitusta. X-rotuiset aloittivat isojen kehän. Eve ehti jo pokata Spinnun kanssa veteraanien sinisten ryhmän voiton ennen kuin minun vuoroni Koben kanssa tuli. Liike meni omasta ja Evenkin mielestä ihan suhteellisen hyvin, mutta Koben esittäminen paikallaan ei ole ihan helpoin juttu - ainakaan tällaiselle kokemattomalle handlerille. Saimme hyvästä yrityksestä huolimatta ja "liikkeestä johtuen" sinisen lätkän.

Eve ja Boris olivat jälleen kuin yhtä puuta; liike vaivatonta - ei tosin kovin tehokkaan näköistä - mutta kaikin puolin mallikas esitys ja Boris todella osaa poseeraamisen ja kun vielä häntäkin heilui iloisesti koko kehäsuorituksen ajan, niin punainen lätkä oli enemmän kuin ansaittu.

Taas minun vuoroni sinisten loppukilpailussa. Siitä tulikin meidän osaltamme ennätyksellisen lyhyt. Sain kunnian kätellä tuomarin ihan ensimmäisenä! Kiitos kannatuksesta ja näkemiin! Olkaa hyvä vaan.

Eve ja Boris punaisten loppukahinaan. Tasaisen varma ja tyylikäs suoritus tuotti komean kolmossijan! Olisikohan ollut n. 15 koiraa kehässä eli ihan mallikas suoritus. BIS-kehäpaikan nappasi pitbulli.

Viimeinen koitos eli BIS-kehä, jonne siis Spinnu raivasi tiensä voittamalla veteraanien sinisten kehän. Kymmenen koiraa, kaksi kustakin ryhmästä (sinisten ja punaisten voittajat) ottivat viimeisen kerran mittaa toisistaan. Kisaa käytiin pudotusmenetelmällä eli koirakko kerrallaan käteltiin ulos kehästä. Ja yksi toisensa jälkeen sai makupalapussin ja kättelyjen kera jättää kehän. Mutta Spinnu ja Eve vaan sinnittelivät mukana. Spinnu oli oma täräkkä itsensä, häntä heilui iloisesti kun Eve huolehti etteivät makupalat lopu Spinnulta. Mikäs siellä oli vehnäherramme napostella ja pönötellä!

Kun kuudeskin koirakko siirtyi katsomon puolelle Spinnu&Eve-koirakon yhä jatkaessa kisaa, oli selvää että palkintosija (1-4) olisi jo ns. plakkarissa. Ja vielä kolmaskin sija vähintään.... Ja lopulta ikuisuudelta tuntuva jännitys laukesi: Spinnulle komea BIS3 sijoitus! Wohoo! Hienoa! Päivän voittajaksi valikoitui faaraokoira, toisen sijan nappasi musta kääpiövillakoira ja neljäs ja viimeinen palkintokorokepaikka X-rotuiselle.

Ja palkinnot. Niitä ropisi runsain mitoin: Spinnulle sinisten veteraanien ykköspaikalta, Boris PUN3:lta sekä tietysti kirsikkana kakussa Spinnun BIS3-sijoituksesta. Makupaloja, lahjakortteja, leluja, ruokaa, makupalapussi ja paljon muuta sälää. 21 euron näyttelymaksujen jälkeen jäimme taatusti voitolle.

Hieno päivä, jonka päätteeksi kävimme Even kanssa vielä sunnuntailounaalla ja -kahvilla keskustassa. Evelle onnittelut hienosta poitsujen esittämisestä sekä kiitokset koirien puunaamisesta vielä myöhään lauantai-iltana. Kyllä kannatti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti