sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Toinen erkkarivoitto putkeen!

Meneillään olevien jääkiekon MM-kisatermein: Boris maalasi jälleen eli Hilkka Salohallan tuomaroima erikoisnäyttely päättyi jo toisen kerran peräkkäin Boriksen voittoon.

Näyttelyn koiramäärä jäi viimevuotista hieman pienemmäksi. Osittain ehkä siitä syystä, että tiedonkulussa oli yhdistyksen jäsenlehden osalta inhimillisistä syistä johtuvia tuotantovaikeuksia. Niin tai näin, 11 urosta, 11narttua sekä kuusi pentua oli lähtöviivalla. Yksi poisjäänti.

Suurin mielenkiinto osui tietenkin uroksiin ja valioluokkaan. Luokka oli samalla viidellä koirallaan osallistujamäärältään suurin.

Tuomari liikutti runsaasti koiria ja hyvän lihaskunnon sekä avointen sekä tehokkaiden liikkeiden omaavat koirat pääsivät taatusti esittämään taitojaan. Kuten esimerkiksi Boris. Kirsti teki handlerina hartiavoimin töitä, liikkui ja liikutti. Ympäri, edestakaisin ja taas ympäri. ERI nousi laatuarvostelun merkiksi. Boris oli numeroltaan luokan viimeinen koira, joten siihen mennessä jaetut neljä erinomaista aloittivat luokkakilpailun. Ympäri jälleen, runsaasti liikettä... Kirsti teki jälleen parhaansa ja muutamaa pientä jarrua lukuunottamatta koirakko pääsi erinomaiseen vauhtiin. Liikkeen suloutta! Vielä kultakin koiralta edestakaisinliikkeet ja jälleen riitti vauhtia. Ja kuinka ollakaan; Kirsti sai vapautuneesti tuulettaa Boriksen luokkavoittoa!  SA:t vain kahdelle ensimmäiselle.

Paras uros -kehään oli valikoitunut kaksi koiraa juniori- ja avoimesta luokasta sekä mainitut kaksi valioluokan koiraa, Boris siis mukaan lukien. Sama kaava toistui; liikettä ja lisää liikettä. Kirsti urakoi nyt vieläkin tehokkaammin; hyvä kontakti, runsaasti kehuja ja Boris teki yhteistyötä samalla mitalla! Nelonen ja kolmonen sijoitettiin melkein heti; valioluokan koira kolmoseksi ja avoimen neljänneksi. Boris ja junnu vielä taistelemassa paikasta ROP-kehässä. Tunnelma tiivistyi... Lisää kierroksia, lisää liikettä. Kumpikaan, ei Kirsti eikä Boris suostunut osoittamaan väsymisen merkkejä vaan piti yllä loistavaa liikettä riittävän isossa kehässä. Draaman kaari oli tavoittamassa huipennuksensa... BORIS ON PARAS UROS!!! Hieno suoritus molemmilta, woohoo!!!

Kirstille tämä ei tiennyt kuin pakollisen puolen tunnin kehätauon tuoman hengähdyshetken, sillä handlattavaa riitti kautta linjan nartuissakin.

Narttukehien jälkeen parhaaksi nartuksi valikoitui Free Choice -kennelin valionarttu.

Väliin osui kuitenkin kasvattajaryhmät. Free Choice (EE) vs. Zornoi (FIN). Free Choice vei neljällä valiollaan tittelin, mutta Zornoi-kennelille myös KP ja ihan hyvät arvostelut. Zornoi-kennel antoi tasoitusta mm. kahdella junnulla eli perästä tullaan.

Ja sitten se päivän kohokohta. ROP-kehä. Virolaisnarttu vastaan Boris. Yllätys, yllätys: liikettä riitti - tai ainakin Boriksella riitti. Narttu liikkui vähemmän. Ja se ehkä näkyi tuloksissa. Tovin kuluttua saimme kaikki tuulettaa Boriksen toista erkkarivoittoa peräkkäin. BORIS ON ROP!!!! Uskomattoman hieno tunne! Kirsti ansaitsee todella SUURET kiitokset Boriksen erinomaisesta handlauksesta ja turkin viimeistelystä. Enpä usko, että kukaan muu olisi saanut samalla tavalla kaikinpuolin parhaita ominaisuuksia Boriksesta kuin Kirsti.
Osallistu Erkkariin - se tekee hyvää!

Erikoisnäyttelyn Paras Käyttökoira
Boriksen tulos siis:

ERI, VAK1, SA, PU1, ROP. 

Näyttelytulosten lisäksi käyttökoepuolelta tuli palkinto:

PARAS KÄYTTÖKOIRA

sekä

PARAS SUOMESSA SYNTYNYT UROS.


Voittaja on selvillä! Boris on ROP!!!
Erikoisnäyttelyn 2012 voittaja: C.I.B POHJ MVA FI MVA NO MVA SE MVA DK  MVA BH TK1 HK1 Zornoi Graf Boris

Laatuarvostelussa todetaan seuraavaa:

"Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Sopivan voimakas uros. Hyvä kallo ja kuono. Erinomaiset silmät ja korvat. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Erinomainen rintakehän syvyys, pituus ja leveys. Hyvä luusto. Oikein kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä karvapeite ja väri. Erinomaiset liikkeet."

Onnitteluja sateli sieltä ja täältä. Mahtavaa!!! Täydellinen päivä!

Kiitos kaikille ja onnittelut voittajille sekä muillekin osanotosta!

1 kommentti: