torstai 21. maaliskuuta 2013

Die erste Woche mit Rina

Jaa miksiköhän otsikko tuli kirjoitettua saksaksi..?! Ehkäpä siksi, että tätä kirjoittaessani silmiini osui saksan kielen klassikko, Grammatik mit Struktuübungen für den Deutschunterricht, joka on kuin kieli itse; äärimmäisen tiivis, strukturoitu ja suorastaan nihilistisen pragmaattinen opus sisältäen kaiken mitä saksan kieliopista tavallisen kuolevaisen on tarpeen tietää. 150 sivua kylmän viileä faktaa. Suosittelen.

Aasinsilta jää nyt rakentamatta, mutta viis siitä. Jäädään sitten tälle rannalle. Tarkoituksena oli siis kertoa uuden tulokkaamme Rinan ensimmäisestä viikosta Tuusalantiellä.

Rina on jälleen täysin oma persoonansa. Jännä huomata kuinka omanlaisiaan näistä laumamme jäsenistä kukin on. Ja vielä jännempää on huomata se jo näinkin varhaisessa vaiheessa. Okei, pissalammikoista ja kakkakasoista (tuntuu maistuvan neidille itselleenkin) Rinan onkimisen ohessa on ehtinyt tällaisia huomaamaan. Ja ääntä todellakin löytyy! Kodinhoitohuoneessa on harjoiteltu yksinoloa ja sitähän ei ihan siltä istumalta sulateta. Parina ensimmäisenä yönä pelästyimme kun neiti löytyi portin pinnojen välistä; koiran koko on vielä sitä luokkaa, että se todellakin onnistuu. Kodinhoitohuoneen ja keittiön portti on aavistuksen - juuri sen verran - tiheämmällä pinnavälityksellä, että isot pojat saivat yöksi häädön muuta taloa asuttamaan. Ääntä se ei kuitenkaan vaimenna yhtään sen enempää. Aikamoista uikutuksen, ulvonnan, haukunnan ja murinan sekoitusta tämä DJ levylautaseltaan tarjoilee.

Ruoka maistuu ja aika paljon vietetään aikaa vielä unten mailla. Lämpökameroita tms. ei tarvita selvittämään mistä talomme lämpönsä harakoille tarjoilee. Rina asettuu päiväunille tasan talon kylmimpään paikkaan eli tiiviisti ulko-ovea vasten. Eli kun tulette visiitille, please do mind your steps...

Boris, Kobe ja Spinnu suhtautuvat Rinaan kukin omalla tavallaan. Borista ei voisi vähemmän kiinnostaa ja se tehdään myös selväksi. Paitsi heikkona hetkenään Boris antaa Rinan kömpiä kainaloonsa ja kiskoa otsispampulastaan. Rina kiittää onnellisena moisesta huomionosoituksesta. Spinnu yrittää parhaansa mukaan sietää ja siirtyy tarvittaessa sivumalle. Rina jättää Spinnun varmimmin omiin oloihinsa. Kobe ja Rina tuntuvat tulevan parhaiten toimeen. Kobe jaksaa leikkiä Rinan kanssa, mutta silloin tällöin palaa pinna; ja neiti saa kuulla kunniansa. "Ei tarvii tulla iholle!"

Summa summarum; toistaiseksi valtakunnassa kaikki hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti