sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Boris kolmannen kerran Vuoden Mustaterrieriuros!

Pääsimme viettämään Mustispäivää erinomaisen hienossa kevättalvisessä säässä ja mikä parasta toinen toistaan mukavampien mustisihmisten ja heidän koiriensa kanssa. Toistakymmentä mustista ihmisineen kirmasivat Hämeenlinnan Kennelkerhon Kennelhovin viereisen lammen jäällä ja nauttivat upeasta auringonpaisteesta ja mukavasta yhdessäolosta.

Paikalle oli tullut muutama potentiaalinen tuleva mustisharrastaja, jotka olivat vielä ilman omaa mustaansa, mutta saivat varmasti "uskonvahvistusta" siihen, että venäjänmustaterrieri on todellakin maineensa - upea ja toimiva perhekoira - mukainen. Kaikki koirat käyttäytyivät mallikelpoisesti eikä kenenkään tarvinnut pelätä omien lemmikkiensä puolesta joukkotappelua - pienemmistä voimanmittelöistä puhumattakaan.

Päivä huipentui Suomen Mustaterrierit ry:n, joka siis säilytti yksimielisesti entisen nimensä, kevätkokoukseen. Kokous sujui hyvässä hengessä, vaikka tili- ja vastuuvapautta johtokunnalle ei taloussyistä johtuen myönnettykään. Kokouksen lopuksi palkittiin perinteiseen tapaan  edellisen vuoden menestyneimpiä venäjänmustaterriereitä eri luokissa.

C.I.B POHJ MVA FI MVA NO MVA SE MVA DK MVA BH TK1 HK1 JK1

Zornoi Graf Borikselle

 myönnettiin näyttely- ja palveluskoirakoemenestyksensä perusteella jo kolmannen kerran peräkkäin

VUODEN 2012 VENÄJÄNMUSTATERRIERI-UROS
-titteli 

sekä

VUODEN 2012 KÄYTTÖKOIRA
-titteli

Lupaavia nousevia kykyjä oli haastamassa Borista, mutta erikoisnäyttelyn voitto ja erinomaiset, koulutustunnuksella palkitut suoritukset sekä jälkikokeissa että henkilöhaussa toivat ylivoimaisen voiton. Boris viimeistään todistaa sen, että erinomaisella arvosanalla näyttelyissä useasti palkittu ulkomuoto ja käyttöominaisuudet ovat oikeissa, osaavissa käsissä, täydellisessä harmoniassa ja tukevat muutenkin Boriksen mahtavia luonneominaisuuksia.

Boris on luonteeltaan vaatimaton, mutta omanarvonsa tunteva, uskollinen ja luotettava ystävä, jonka jokaiseen liikkeeseen voi luottaa täysin. Boris ei uhoa, ei rähjää, ottaa muutkin huomioon ja on parasta mitä ison mustan koiran muotoinen luontokappale voi tarjota. Boris on yksinkertaisesti kolmella sanalla: Ihmisen Paras Ystävä.

Nöyrimmät kiitokset menevät jälleen kerran Boriksen upealle kasvattajalle Kirsti Pitkäselle, jonka monivuotinen, osaava ja venäjänmustaterrieri-rodulle kokonaisvaltaisesti omistauminen näkyvät Zornoi-koirien monimuotoisena menestymisenä eri areenoilla ja koemuodoissa menneiden vuosien ja vuosikymmenien aikana. On ollut aivan upeata päästä mukaan tällaiseen toimintaan nimenomaan Kirstin opastuksella!

Sen verran palaan vielä kokouksen muuhun antiin, että uusi hallitus valtuutti minut uuden PR-toimikunnan vastuulliseksi vetäjäksi. Otan mielelläni tehtävän vastaan ja haastankin kaikki venäjänmusterrierien ystävät ideoimaan keinoja ja foorumeita, joilla voisimme yhdessä "markkinoida ja tehdä tunnetuksi" tätä upeaa ja komeaa rotua ja tuoda sen monipuoliset ominaisuudet laajemman yleisön tietoisuuteen.

Haastetta riittää, sillä rotumme on melko marginaalissa ja nekin jotka siitä jotakin tietävät ovat edelleen pitkälti siinä käsityksessä, että mustikset ovat agressiivisia ja arvaamattomia pihojen räksyttäjiä. Otetaan yhteikseksi missioksi mustisten maineen tuominen 2000-luvulle eli rakastettavaksi perhe- ja osaavaksi palveluskoiraksi, jonka soisi päätyvän mahdollisimman monen koiraharrastusta ja koiria rakastaviin perheisiin!

1 kommentti:

  1. Kiitos mustispäivän PR:stä rodun & Zornoi-kennelin puolesta !
    Kiitos myös koko perheelle Boriksen saavuttamasta menestyksestä !

    VastaaPoista