sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Viikko vielä...

Vielä olisi viikko siihen kunnes Boris kotiutuu Tuusalantielle. Se, että juuri tämä yksilö on tulossa Zornoi-kennelistä meille on jossain määrin sattumien summaa. Alunperin tilanne meni niin, että pentueesta oli varaamatta vielä "pikku-pojaksi" ristitty, selkeästi muita pienikokoisempi pentu. Se oli meille ihan ok, sillä eipä noista vielä muutaman viikon ikäisenä voi millään ilveellä ennustaa minkä kokoisia, näköisiä ja luonteisia pentuja/nuoria/aikuisia koiria niistä silmät kiinni kohti emän nisiä hoippuvista karvapalloista tulee. Pienimmästä voi tulla pentueen suurin ja suurin jäädä pienimmäksi - ei riitä kenenkään ennustajan lahjat moisen selvittämiseen.

Kävimme Sarin kanssa katsomassa pentuja ensimmäisen kerran maaliskuun 1. päivänä, "pikkupoika" näytti oikein reippaalta ja oli porukan innokkain ahmatti ruokakupilla - syytä olikin jos aikoi ottaa muut koossa kiinni. Päivän pähkäilyn jälkeen ilmoitimme, että siinä olisi tuleva mustaterrierimme.

Mutta sattuma puuttui peliin. Olimme viime keskiviikkona katsomaan pikkupoitsua vielä Karon ja Evenkin kanssa. Samaisena päivänä selvisi, että ensimmisenä pennun varanneet kuopiolaiset olivat joutuneet sairastapauksen vuoksi peruuttamaan varauksensa! Joten nyt olisi jo valinnan vaikeus edessä - varsinkin kun henkisesti olimme valinneet jo oman pentumme! Mutta, mutta... Toinen pentu oli selvästi pikkupoikaa suurempi ja massiivisempi... Ja kun mustiksen pitäisi olla juuri tuollainen... Niinpä. Tällä pennulla oli hieman valkoista karvaa rinnassaan ja tassuissaan, joten Kirsti lupasi tulla hinnassa vastaan - siltä varalta ettei valkoinen tupsu katoaisikaan iän myötä - toisin kuin yleensä.

Nyt meni vaikeaksi! Tytöt olivat pikkupojan kannalla, mutta minä ja Sari - ei yksin hintapoliittisista syistä - kallistumassa kookkaamman vaihtoehdon kannalle. Ota nyt noista selvää?! Ihan yhtä söpöjä ja terhakkaita molemmat, vaikka juuri ruokailun jälkeen myös yhtä väsyneitä ja haluttomia muuhun kuin käpertymään kerälle ja nukahtamaan mukavaan pentu-uneen ;-)

Päätös oli kuitenkin tehtävä. Ja päätös oli, että suurempi pentu on uusi perheenjäsenemme. Boris-nimi tuli samalla esille ja G-pentueen edustajan nimi muotoutuisi sen mukaan. Seuraavana päivänä Kirstiltä tuli nimiehdotus: Zornoi Graf Boris Vau! Graf tarkoittaa venäjäksi kreiviä, joten ei kai nimi koiraa pahenna... Kutsumanimeksi tulee siis Boris.

Olemme suunnitelleet majoittaa Boris saunan pukuhuoneeseen, joten khh:n ja pukkarin väliin hankittiin hieman Spinnun versiota korkeampi koiraportti. Peten koiratarvikkeesta löytyi kohtuuhinnalla kevythäkki, joka sopii täydellisesti Galaxyn tavaratilaan Spinnun häkin rinnalle ja tarvittaessa tilaa löytyy kuudelle jos Spinnun majoittaa viimeisen takapenkin taakse jäävään tilaan. Ei ehkä optimipaikka koiralle, mutta kyllä siinä matkustamaan mahtuu. Verkkokaupan ostoslistalle takertui myös pohjavillakarsta ja mustan koiran shampoota. Ei liene ollut tuulesta temmattu Koiramme-lehden artikkeli koiranomistajiin kohdistuvasta markkinoinnista ja tarvikemyynnistä. Isoa bisnestä kun maassa on ennätysmäärä koiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti